Bingovarianter

När man spelar bingo på nätet finns det väldigt många vinster man kan vinna. Frågan är hur stor den procentuella chansen är att man kan vinna på de olika bingospelen. Svaret är dessvärre att man har lika stor chans i förhållande till hur många som är med och spelar. Givetvis finns det många fler spelare i de bonusspel som är kopplade ihop till en enda stor jackpot. Men så länge det är samma antalet spelar som finns med är chansen precis lika stor att man vinner respektive förlorar. Dock finns det flera olika spel inom bingo och här är de allra vanligaste.

30-bolls bingo

30 bollars bingo är en av de allra nyaste spelen i bingofamiljen. Spelet går väldigt snabbt att spela, vilket och är tanken då man ska kunna spela många gånger. Detta spel har uppkommit i takt med att bingon steg in i internets värd. Det är väldigt enkelt att lära sig och om man vill så behöver man inte ha något större koll utan kan kryssa i ett fält som gör att de olika nummer som kommer blir kryssade automatiskt. 30-bolls bingo kallas även i folkmun för snabbingo eller turbo-bingo just av den anledningen att man knappt hinner börja spela fören det är slut igen. 30-bollsbingo är ett utmärkt bingospel att spela online när man inte riktigt har tiden till att spela de lite större bingospelen. bingospelet är otroligt spännande och eftersom de är så få bollar så kan vända snabbt.

Variantbingo

När man spelar Variantbingo så är det precis om när man spelar vanlig bingo. Man har en bricka med 5×5 rutor sedan finns det 5 nummer mellan 1-15 på den första lodräta raden från vänster. sedan är siffrorna 16-30 på den andra raden. Den tredje raden består av fem nummer mellan siffrorna 31-45. Den fjärde raden består av siffrorna 46-60 och den slutliga raden består av fem nummer mellan 61-75. När man spelar variantbingo så består brickan av tre omgångar. Man ska alltså spela tre spel med en och samma bricka. Den första omgången handlar om att man ska få bingo, alltså en rad full med nummer som ropats upp. den kan vara både lodrät, vågrät samt diagonal.

Mönsterbingo

När man spelar mönsterbingo så är spelet precis tvärtom vad variantbingo är. Man ska som spelar alltså inte få en rad. Det är bättre att man på något vis får de nummer som gör att ett mönster visas. När man har fått ett mönster har man fått bonus. En stor skillnad mellan vanlig bingo är att olika mönster gör det olika svårt att vinna när man spelar mönsterbingo. När man spelar vanlig bingo behöver man alltid fem nummer för att skapa en rad och vinna. De olika mönsters variera från bricka till bricka, men det kan vara bra som spelare att ha koll på de olika mönsters värde.

Chattspel

När man spelar bingo på nätet kommer man också få ta del av så kallade chattspel. I ett tillägg med mönsterbingo, klassisk bingo eller varianterna med olika många antal bingobollar, finns chatten. Den ska först och främst vara till för hjälp under spelet och kunna prata med andra spelare. Däremot finns det pauser mellan spelen, som varar ett par minuter. Här har internetcasinon valt att lägg in flera vinstchanser och underhållning. Främst för att belöna spelaren med spelvinster och ännu fler underhållningsmoment men också för att hålla kvar spelare.

Ett chattspel kan se ut på fler olika sätt, vanligaste är att värden ger ut en fråga eller påstående. Den spelaren som sedan skriver ut det rätta svaret fortast möjligen vinner. Vinsterna i chatten mellan riktiga bingospel är enkla men kan vara lönsamma. Kanske handlar det bara om ett par kronor i bonuspengar eller kan det vara att man som spelare får en gratis bingobricka till det riktiga spelet här näst. Vad man kan vinna ska alltid vara tydligt i chattspelets start.